Paris

Eftersom vädret är lite si och så i Holland och Belgien så åker vi vidare, till Paris, jag är emot, stor stad, många bilar,klarar Rut det här(Rut är vår GPS) Jag vet inget om Paris, men det vet mitt ressällskap. Jag försöker ringa och boka några hotell nätteri i Paris och får instruktion om att det måste vara i en statsdel som ligger i norra delen av Paris runt Sacré-Cœur  i 18:e arrondissementet. Många konstnärer bodde och arbetade här en gång i tiden.(det passar ju bra) 

Sacré-Cœur                                monte martre              Eiffeltornet        
Paris är verkligen fantasiskt och vi får tag i ett litet rum under takåsarna med badkar och balkong och utan äckliga heltäckningsmattor på golven. Stadsdelen är så pittoresk och varje morgon äter vi frukost på balkongen, den består av rött vin och vitt bröd.(va?men vi är ju i Paris!!)

Timhotel Montmartre
Vi går och går och går hela dagarna. Vi går igenom hela Lovren , sen upp för hela Champs-Elysées, till Tiumfbågen, sen upp i den och ner igen, sen till Eiffeltronet och sen till Notre-Dame en av de första gotiska katedralerna och sen....   

Notre Dame Picture
Mona-Lisa                                 Notre-Dam
trängseln är enorm tänk om han vetat det, Leonardo da Vinci. Hela Lovren är fylld med fantastisk konst, men alla är besatt, alla har samma mål, alla vill bara see Mona Lisas leende.

Konstverket var okänt fram till mitten av 1800-talet då associeras verket med förställningar om den kvinnliga mystiken, en föreställning som kanske bäst beskrivs som förkroppsligandet av den ”eviga kvinnligheten” Inte vet jag, tavlan är mycket mindre i verkligheten än vad jag fantiserat om, men ack så vacker. 

Vi hade en härlig vecka och vi fårvara tillsammans och njuta av varnaadra,kultur, mystik och romantik men veckan tog slut och vi måste åka hem. Rut bangar ur och det tar 2 timmar för oss att komma ur stan, men så fort vi lämnat Paris så bestämmer vi att måste åka tillbaka, snart igen. 

RSS 2.0