Möt våren i Amsterdam eller varför inte i Paris..

Långfredagen börjar i snöglop och knappt en plus grad, skönt att få åka härifrån. Vi tar ett flyg ner till Europa där är det vår. Vi landar i Eindhoven i Holland och sover över en natt ,sen åker vi vidare till i Amsterdam. Där drar runt bland alla kanaler,distrikt och museer. 
The Nightwatch by Rembrandt.jpg

Här finns en myt om Rembrandt och hans mästerverk nattvakten som var orsaken till att hans lycka vände. Porträttet skiljer sig starkt från andra samtida målningar. Rembrant förlorade alla sina rikedomar efter att han målat porträttet.




En annan myt är den om Vincent Van Gogh som skar av sitt öra för att betala en prostituerad. Hur han fått för sig att betala med ett öra kan man ju fundera över, men med tanke på vad som hände sen, så var det kanske inte så konstigt.

Vincent fbegick självmord genom att sjkjuta sig själv han blev svårt skadad och dog inte förrän flera dagar senare.Tavla som han lämnade på staffliet har ett extra stort värde i dag och visst kan man väl fundera över vad alla kråkor på ett vetefält mot en hotfull himmel som plötsligt tar slut symboliserar.



Van Gogh sålde enligt myten bara en enda målning under sin livstid, den sålde han till sin bror för en knapp styver, jag hoppas verkligen att det inte är sant. 

Vi besöker förståss the red light distrikt och även om prostitution och porr upptar stora delar av Amsterdams äldsta kvarter så finns här också de bästa resturangerna. Blomster marknaden är förståss också fantastiskt och priserna också 50 tulpen 5 euro eller 3 pakken 10 euro riktigt billigt, det finns andra plantor att köpa också som är easy to grow, men svåra att  få med sig hem. 
Amsterdam Red light district 
I Amsterdam hyr vi en bil och åker ner genom Belgien till Bryssel och sedan vidare till Paris

Badkar....

Jag har drömt och suktat efter ett badkar i över ett år,  bläddrat i kataloger och tidningar, mätt och funderat om jag får in det i badrummet, jag bor dessutom 3 trappor upp utan hiss,vad väger ett badkar? 




Till slut så drar jag iväg till en affär och provbadar, kolla vikt och längd och nu är hon min. 

 

Gullig va? Helt i plast längd 160 cm, vikt 40 kg och helt underbar att bada i.

RSS 2.0