Augusti som försvann


Raja spanar efter sommaren     (eller är det Doris och Greta som hon hoppas få en skymt av)?

Vart tog sommaren vägen? Den gick så fort, och jag har haft det så bra med vänner och familj som kommit på besök. Vi har gjort massor av roliga utflykter och ätit goda middagar med massor av vin.

Nu kommer kylan krypande och det är härligt att få ta på sig en tjock tröja och gå ut i skogen ,eller att få tända ljus och ta en kopp Te i mörkret. Alla årstider har charm och det är väl tur det.

   
Urban kommer på besök och vi njuter av sista sommar kvällen och dricker cava i trädgården.



Och på sista loppisen gör vi ett brak fynd en dux fåtölj för 190 kronor. Den kommer att bli som en dröm när den är omklädd i vitt fårskinn och målad med vit matt lackfärg. 
 
 

Guldknapps galan

Jag är ledig och åker iväg till Stockholm Jag ska på Damernas världs guldknapps gala med Kricko

 
Men först träffar jag syrran och vi är ensam för första gången på jag vet inte?? Vi sitter i den stora matsalen som är fyllt med god mat och vin och prata i massor , för vi måste passa på när vi är ensamma.



Kricko och jag på tunnelbanan på väg hem efter festen...

Det var kändistätt på röda mattan när landets modeelit samlades för att fira utdelningen av Guldknappen på Cirkus i Stockholm. Nytt för i år var att även de övriga nominerade presenterades och medverkade i den stora modevisningen. Carin Wester knep alltså knappen i konkurrens av Fifth Avenue Shoe Repair, Dagmar, Whyred, Hunky Dory och Diana Orving.


Läs mer på
www.damernasvarld.se/damernas/mode/modenyheter/2009/guldknappen-galan-2009/index.xml


Konditoriet där tiden står stilla



Lisa och Lena kommer på besök och vi åker till Norberg, för vi har hört talas om ett märkligt fik där som är från sekelskiftet och det är känt i hela kungariket att alla åker dit och fikar.

  
och vi tuggar i oss och myser

 

När stor fiskaren talar om......



Här är min Stor Fiskare, det är Lars Erik och hans far och farfar och farfars far var fiskare på riktigt på Kuggören i Hudiksvall. Det finns inget som slår det... 



Men Herregud inte visste jag att Anja hans fru och min syster  kunde fiska?
Dom har fiskat på Gackis i 30 år och har aldrig fått en fisk?

Men en måndag kväll får min syster och hennes syster för sig att dom ska lägga ut ett nät utanför vassen just vid Gackerön ??

Sen ror dom två blondinerna in i vassen och ror omkring i ca tio minuter och sen tar dom upp nätet och då har dom fått??
20 kilo aborre och en gädda??

Jag får ett sms mitt i natten och fast jag är på väg att somnas så skrattar jag och gott åt mina galna systrar.....  dom är för söta.

Nu hotar Anja med fiske kurs till L men på det örat vill han inte höra, dom hade bara bonn tur det var ingen skicklighet alls i det där fisket??

Men jag är imponerad i alla fall och glad att jag också är blond....

Godnatt Kram

Thea


Här är hon Mormors Gullunge


Bamsen och Thea är alltid uppe sex varje morgon, för att se vad det är för spännande som en ny dag ska erbjuda. 


Lek på sandstrander vid Wikmanshyttesjön, Vatten och Sand det kan inte bli bättre



På väg att mata kaninerna i Stallet, men det roligaste är ändå att få hoppa i vattenpölar


Grisfarmen i Skeve


Nasse


Här lever Grisarna ett svinbra liv , dom får vara ute hela dagarna och vi får fika bland en massa lyckliga grisar, som skuttar omkring Bamsen och Thea tycker att det är toppen. 

 

Tour 2009

Det regnar och släkten kommer på beök, tur att man bor i ett kultur rikt områder för här kan man roa sig i alla fall . Och när dom åker hem efter en vecka så har vi sett alla Gruvhål i Dalarna med omnejd.


Oj vad glada vi blir över Stensamlingarna i Sala ( :


Maja i Gruvan i Sala                                                                Vem vill sova över??


Bo, Kia och Maja kollar ner i Gruvan i Falun...Bo är sugen att klättra ner igen!!!!!


 
Ny destination Sunborn och Carl Larsson gården förståss...Jösses vad den här familjen  får uppleva och se mycket.


Maja gör fynd förståss??
Sen tar vi en tur på Lopp loppis i Långshyttan, den måste man bara besöka och jag hittar en Gungstol till som Bo får baxa in den i bilen och tills hans stora fasa och till min stora glädje.   
 
Det här lammet ville bara äta på min bast väska, och jag försökrer slita mig loss, utan att få panik? Lamm från Engelska parken i Stjärnsund 








 

RSS 2.0