Jag bara roar mig


Bild av Majsan förståss underbar eller hur?

Från Stockholms Skärgård direkt till Sundsvall
Hela Tjocka släkten skall fira Morrans 80 års dag och Amandas Student, det blir ett kalas i dagarna tre och det är så trevligt att få träffa alla syskon , deras karlar, barn och djur , Det blir en brokig samling ska jag säga i alla fall om man har 3 systrar. 

  
               Morran                             Tårtor                      Amanda



Vi äter och badar och leker och umgås och äter igen......




Raja                                  Rex                          Gordon 


Det är ingen leksak, det är en riktig hund
 

Lejonet, Nalle Puh och Askungen tar båten ut till ön.....?



Stockholms Skärgård är en underbar plats den här årstiden och jag känner mig priviligerad när jag också får åka ut i skärgåden bland alla andra Ö bor.


 
Alla har så rolig packning,  en har två stolar med sig, någon har kudde och täcke och en tant står med en Pelargon, det är matkassar, hundar, katter och barn ja det är en brokig kö till båten och jag sitter med mina vänner en bit ifrån och stirrar på allt och känner mig som om jag ska till Saltkråkan.
 



Huset ligger som ett örnnäste uppe på klipporna och när man ser det från båten så tror man att det är världens miljonär  som bor där. Men så är inte fallet , det är en fattig konstnär och en Cirkusartist med två hundar som bor där och så jag förståss, men bara över helgen.




Nalle Puh och jag ska måla och Lejonet ska vila sig efter en jobbig arbetsvecka och så ska han laga mat och passa upp oss, hela tiden  förståss så att vi kan jobba riktigt bra. Jag gillar verkligen Lejonet han är helt underbar, men inte när han skäller på oss för att vi måste lära oss att  passa tider, och det är sådant som Cikusartister är bra på men Konstnärer urusel på.



Lejonet har värmt upp poolen till 32 grader och vi skämtar om El räkningen? Hmm
Det är i alla fall en härlig känsla att få mat och rosé vin serverad redan klockan tolv i solen och sen ta ett dopp i polen. Det känns verkligen som om jag lagt in mig på hälso hem förutom vinet då förståss.

      

                                            Våra Cirkushundar 


Svarta vallmo och Curry kryss

Det är Lördag och sommar ute, jag har halft lovat att följa med till en konst och Idè mässa som pågår hela dagen men när jag ser det fina vädret så ångrar jag mig och stannar hemma.

 
Jag tar hunden med mig och går och badar istället, på vägen till badet hittar vi en död mus ,en koppar orm och pors som jag plockar. 

    
Pors kraftigt laxerande                     Död mus                           Kopparorm

Det är växtmarknad i Wikmanshyttan i dag och då kommer det ungefärr 600 tanter hit och ska handla plantor.
Jag står inte ut med sådant så jag skickar ner T. När jag som bäst simmar omkring i en tjärn köper hon svart vallmo  åt oss för 20 kronor....perfekt jag gillar svart

Vallmo, pion, Black Peony    

Eftersom det är så fint väder bestämmer jag mig för att måla om mina köksstolar  ute, Det är inte så smart?
jag får flugor i färgen, det rinner och klibbar . Jag svär över att bara ett ben har 4 sidor.

Under tiden så sitter Björn i en av mina loppis gungstolar och spelar fiol, då och då tittar han på mig och ruskar på huvudet.
Det slutar med att han  hämtar en dunk lacknafta och skurar upp mig så att jag kan sitta med vid bordet när vi ska äta midag.

                            


Efter middagen börjar vi att leta curry kryss, det är lite läskigt att man med hjälp av två metall pinnar kan lista ut var de är?

Det är ungefär 4 meter mellan varje kryss och det stämmer faktiskt, vi sätter en sak på gräset för varje kryss vi hittar.
När vi är klara har vi hela gräsmattan markerad med 4 meter mellan skor, kaffekoppar, tröjor osv
Sen börjar vi inne, för ingen vill ha sängen i ett curry kryss.

Som tur är klarar vi oss...


Currylinjer skall enligt de som tror på jordstrålning finnas med cirka 4 m mellanrum och gå i diagonal riktning jämfört med väderstrecken.
På de platser där Currylinjer möts bildas så kallade Currykryss. I dessa ska det  vara farligt att sova eftersom man då kan drabbas av
allehanda sjukdomar. Man menade till och med att alla träd i skogen som fallit omkull eller som såg sjuka ut kunde förklaras med att de stod just i currykryss.
Andra påståenden är att katter gärna sover i currykryss och att myrstackar byggs i dem.

Läs mer

http://sv.wikipedia.org/wiki/Jordstr%C3%A5lning
eller
http://www.bostream.nu/currylinjer/test.htm







 


RSS 2.0