Mona Huss Wallin

Äntligen ska jag få träffa Mona. Hon kommer upp från Göteborg och ska göra två bilder. Hon har har arbetat fram över 100 Sten litografier, så det känns jätte spännande att få se ett av våra proffs jobba här. 

 


I sina bilder bjuder Mona på en färgrik värld full av liv och rörelse och massor av detaljer. Det är stad och natur som fullkomligt svämmar över med hus, människor, blommor och djur i alla dess former.


.
Det har hänt att hon jobbat upp till åtta veckor i Wikmanshyttan och gjort 16 stenar innan en bild blivit klar. Det är jobb från tidig morgon till den kväll och det är inte många som fixar det.  I bland tar hon en paus och tar en tur runt sjön med sin spark också äter vi middag och fikar tillsammans förståss, så att det inte ska kännas så ensamt här ute på landet...  

Titta och njut
 
 









Slutar det aldrig att snöa...


Här ligger jag väldigt utråkad........

Det finns så många vägar man gärna ville gå
och så många filifjonkor man borde hälsa på

och många saker som man inte kan förstå 

Att somliga är stora och somliga är små
att somt är svart och somt är vitt

och skillnade på ditt och mitt
på dur och moll och troll och troll
på dig och mig och ja och nej

Jag lägger mig i gräset och vilar mina ben och är ett mumintroll som tror att världen är för stor för mig... 

 Snö
Det slutar aldrig............

Jag läser på nätet om hur man ska överleva?

Promenera mera

Att komma ut i friska luften på en promenad kan göra under för vintertrötthet.

Men prova att promenera när det snöat sen en vecka tillbaka och är minus 15 grader kallt ute. Jag intar soffläget fast jag borde veta bättre och vem törs stanna på ett träningspass efter jobbet, när det inte är säkert att man kan komma hem sen för all snö?

Ät lätt och rätt

Mat som köttbitar, pizza gör att du känner dig trött. Pova på att göra ett kostbyte. Ät sallader och frukt.  nyttigheter.

Vem villl äta sallad i den här kylan, man är ju sugen på varm mat och fet mat, som tex Pizza hela tiden...

Tänka positivt
Du tänker: "Gud vad trött jag är". . Försök istället att på andra saker, något roligt du ska göra efter jobbet eller nästa utomlandsvistelse.

Få se vad var det jag skulle göra efter jobbet?...Isa av bilen, skotta snö och till nästa utomlandsvistelse känns det som om det tar år. 

Dagens horoskop
Resandet lär bli knepigt idag, både avseende kollektivtrafik och egen bil. Det är bara att inse att vi inte kan förvänta oss att allt skall flyta på precis som det gör i juni. Klaga duger inte.

Tag han om er och tag god tid på er om ni skall ut idag








 


W-hyttan-Sundsvall-Stockholm-W-hyttan



Alla hotar med att ta bilen till Wikamanshyttan för att uppvakta mig , men eftersom det är snöstorm är det bättre att jag tar tåget till Sundsvall och sen till Stockholm för att fira min födelsedag . 

 
Lussi fyller ocskå år. 2 år Grattis från Mormor


 

Jag ska baka tårta till alla kalas men det blir som vanligt ingenting...



Om jag ser sliten ut så är det inte på grund av min ålder? utan på grund av all champagne
 

 
Jag träffar M i Stockholm vi vandrar ut på djurgården äter lunch på en mysig liten båt i hamnen, badar skummbad och äter middag i gamla stan. När han åker hem så dyker alla mina vänner från Sundsvall upp och vi fortsätter förståss med skummbad, champagne och middag.

Tusen tacka alla som Grattat mig, jag har haft en jätte härlig vecka...längtar redan till 60.

Kram


RSS 2.0