"Nya Skor" inte jag?





Är han inte underbar, jag hittade han på sko rean. 

Fick höra häromdagen att mina kängor inte var så sexig?? Jag som älskar att slafsa runt i dem, men sagt och gjort jag får väl försöka att ta mig iväg och hitta lite kvinnligare saker att ha på fötterna. Det är kanske är dax när man fyller 50...

Knähöga stövlar  Eleganta stövlar med platå, röd Lårhöga stövlar
men det mesta är för högt för mig, jag kommer att ramla omkull och slå ihjäl mig? Hittar i alla fall ett par svarta platta som är riktigt bra, men kommer på mig själv att jag står och hänger över ett par rosa gummistövlar istället, fast att jag redan har 4 par. 

Till slut bestämmer jag mig för dom platta svarta också hunden förståss...........sen går jag hem.

Rosa gummistövlar, Tretorn 

Konstnatt i Falun



Vi äter fisksoppa och dricker vitt vin hos mig, sen åker vi på konstnatt i Falu Gruva Allihopa..
För er som undrar så är det "jag" som står längst fram blond med rosett i håret..

 
Konstfilm, emalj måleri och installation. Konstnatten i Falu Gruva är en visuell fest med många duktiga konstnärer från länet.

   
I Gruvan  träffar vi många som vi känner och vi minglar runt och tittar på Konst i fler timmar.



Måndag


Sover för länge och tar en promenad till Muck, där får jag massor av gott kaffe med mjölk, jag blir pigg och går hem för att fixar lite bilder till Kenneth som ska till Kiruna men sen tar inspirationen slut....



Raja ligger på köksbordet och jag läser, bloggar,  färgar håret, pratar i telefon och gör allt annat onödigt än det jag borde göra bla bla bla....


Målar en barnteckning till T- gumman och spelar tysk rapp musik på spotify Diglerz Welt....
bla bla bla....

Afrikansk dans och Blåbärs Bulle




Jag fortsätter min träning första veckan och kan naturligtvis kan jag inte ge mig..utan bokar på torsdagen in mig på ett Afro Power Dans Pass.Men först trampar jag loss på en Cross training maskin i 30 minuter varvat med promenader på ett band i 30 minuter.

Detta innebär att när Passet ska börja så har jag tränat en timme och mest ben, så jag är Ur trött. Till den stackars ledaren säger jag att om jag går ut så är det inte ditt fel, utan mitt?? 


Myter om afrikansk dans

Det är svårt att lära sig rörelserna.
Fel. Koreografin är enkel och du övar snabbt upp koordinationen som krävs.

Det är bara kufar som dansar afrikanskt.
Fel. Alla är med, unga killar i shorts, otränade me-delålders män och kvinnor, vanliga träningsfrälsta och äldre personer.

Det handlar om mysticism och konstiga religioner.
Fel. Det är vanlig, enkel träning.

Det är roligt.
Rätt. Glädjen och samhörigheten är stor under passen.



När jag helt sliten men nöjd med mig själv kommer hem, ligger en stor härlig Blåbärsbulle utan för min dörr och väntar...Undrar om det är någon i det här huset som vet att jag bantar och tränar? Jag tar bullen i högsta hugg och går ner en trappa, men ingen vet inte vad jag pratar om?? Dom bara säger på västa Dal mål..."Kaffe och kaka skull smaka och sen säger dom att om du inte vill ha den så får du väl kasta den då?????

Men det ligger inte för mig att kasta en härlig blåbärsbuller från Winerkonditorit i Hedemora, när dom svälter på Hahiti......






Doris och Mordkommissionen

Äntligen har kylan släppt minus 8 , och det känns som rena sommaren ute. Doris har skickat nya Broddar till mig. Hon fick väl nog i julas när vi skulle ut och Power promenera. Ulla Bella tappade sina broddar hela tiden och det tog 15 minuter att gå tillbaka och leta för att sen sätta fast dem igen. Men dom här kommer att sitta. Jätte gulligt TACK.

Jag går på DVD rea på Willys och hittar


Mordkommissionen följer en grupp poliser på danska vars uppdrag består i att assistera den lokala polisen runt om i Danmark. Många av fallen bygger på verkliga kriminalfall . Alla är dock inte danska. Ett av avsnitten bygger uppenbart på  Åmselemorden 1988, och ett annat är en variation på Patricia Higsmiths "Främlingar på tåg", filmad av Alfred Hitccock. Parallellt med fallen rullar deras vardagsliv upp.

Den mottog 2002 en Emmy som bästa utländska tv-drama i  USA för avsnitt 20 och 25.

Jag köper 11 stycken för jag har ju naturligtvis inte sett ett enda avsnitt och inte hört talas om dem heller. Men Doris som är gift med en Dansk har naturligtvis sett hela serien och kompletterar genast upp min samling med några till.  Och jag försvinner genast in i seriens värld och vem kan motstå "Allan Ficher" (Mads Mikkelsen) Inte jag i alla fall?

Sååå om jag inte svarar i telefon så vet ni vad det beror på..

 


Pt

Ja nu är det måndag den 11 januari och alla helger och ledigheter är slut på ett tag. Nu är det väl dax att ta ett krafttag och börja jobba med nyårslöftena och allt annat som man inte gjorde 2009.
 


Så jag gör som alla andra går till Stans bästa Gym  "SVEA" och skaffar mig en Pt. Eftersom jag är så full av enegi så tvingar jag in mig på två pass ett Core och ett Aerobics pass.

Nu har jag ju tränat en hel del i mina dar men jag glömde att det var 2 år sen sist. Jag far i alla fall runt på som en Heffaklump bland allaTesslor, och förmodligen tyckte nog ALLA att jag är ivägen?...men jag låtsas som ingenting och hoppar glatt vidare.

 
När jag till slut kommer hem så har jag har fått tidningen Må Bra  som den här veckan handlar om super menyer & smart motion, herregud ...här ska läsas... Jag glider ner i badkaret med min tidning och njuter..och en skön känsla infinner sig när man vet att man varit duktig.

Till er som tror? att det är 50 års kris...så tar ni helt fel!!!

Och till er som undrar? så ska jag ska träffa min Pt på Onsdag igen!! 


En helg med minus 24 och avsaknad av energi!!

Kyla kan beskrivas som antingen negativ värme eller låg temperatur. Om man tänker sig värme som energi så är
kyla brist på eller avsaknad av energi.

Det är alltså inte så konstigt att jag fortfarande på Lördag morgon inte fått tillbaka min energi, men jag tvingar mig själv att slänga ut alla julsaker, sen städar jag hela huset och kokar en stor kastrull med fisk soppa som jag bjuder några frusna vänner på. Och efter några tallrikar soppa med vin så börjar vi sakta att tina upp. 

Söndag morgon tillbringar jag i sängen och vägrar att kliva upp men efter några timmar så trotsar jag i alla fall kylan och bristen på enegi och tar en promenad på sjön i en och en halv timme, sen går jag in och dricker varm choklad ensam och önskar att jag satt med T på Elsa Anderssons i Norberg med min choklad mugg istället.


Wikmanshytte sjön Söndag 10 januari klockan 14.00 
  

Kylan suger....


Vackert på Bastumossen
Det första jag gör på morgonen är att kolla termometern...det är inte sant!!! Fortfarande Is kyla minus -26.

Motorvärmaren har lagt av när jag ska starta bilen och på jobbet, dyker det upp ett ärende klockan ett som aldrig tycks bli klart och som inte är något vidare trevligt och halv tre då tror jag att L ska mörda?....ja inte mig men ärendet ( :  

Eftersom alla fiskbullar är slut och även pulver mosen så jag handlar snabbt på väg hem väl hemma efter denna hemska dag kokar jag soppa på en spik och sen... sen orkar jag inget mer, jag vill bara gå och lägga mig? Det måste var kylan........

Jag har ju varit ledig i 16 dagar, jag borde vara full av energi? jag borde ha varit på ett träningspass, målat  eller farit runt och städat hela huset? 

Men jag vill bara sova eller ligga i soffan och halv slummra med en stor flisfilt runt kroppen. jag orkar inte göra någonting.

Godnatt....väck mig till våren


Det minnet ska jag spara.......

Jag sitter hemma vid köksbordet och tittar på målningar, fantastiska Får i alla dess former, så personliga och helt underbara. Jag har inte hunnit fatta men helt plötsligt har tiden hunnit ikapp..........

Jag är i Sundsvall för att fira Jul när Peo ringer och berättar. Det är snöstorm ute och om några dagar Julafton, jag fattar inte riktigt vad han säger och jag tänker på när vi träffades i somras.

Vi sitter i trädgården under vårt äppelträd, solen skiner och vi äter äppelka med ost och dricker kaffe, konstig kombination men det bara blev så, och det är gott! Vi skrattar och pratar. Pratar om hennes nästa stora utställning och om middagen vi ska äta tillsammans nästa gång vi träffas........... 





  

Dalarna minus -28



Skönt att komma hem igen till sina egna saker och husdjur. Men jag känner mig som en is prinsessa, Jag som fryser i vanliga fall. Jag skulle behöva gå till affären och handla och skicka några födelsedag kort men.. jag vägra att gå ut. Jag äter pulver mos ur en kastrull och tänder massor av ljus och målar istället...........

Till er som undrar ?så var fiskbullarna slut, ja dom ni vet som jag brukar äta kalla ur burken.   

Har jag bott för länge själv? Nää, hur kan ni tro det Hjälp!!!

julgransplundring

 

Jul firar vi på landet tillsammans hela släkten eller delar av den ni alla fall? för vi har växt på oss och blivit rätt många. Vi äter god mat och massor av godis och till slut så kommer tomten. Det är alltid Bozze som får vara tomte och han gör det lika bra varje år. Alltid lika yr i mössan, och någon undrar förståss om näsan är konstgjord ??  Vi skrattar så vi får ont i magen för det är ju hans riktiga näsa.

 
Nyår firar jag med massor av vänner i en takvåning i stan. klockan tolv går vi ner till hamnen för att titta på alla fyrverkerier, ja nu är det 2010 GOTT NYTT ÅR.

 

Barnflickan



Sex är hon uppe och snor mormors mobiltelefon och ringer samtal, till någon som absolut ine vill prata i telefon den tiden på morgonen med mig??  



Sen kör hon två mandariner i micron


och spolar ner en del saker i toan, efter första dagen som barnflicka börjar jag undra om jag ska få sparken??



Men som tur är får jag vara kvar och vi fikar i soffan (fast vi inte får) och ser barnpogram, det gäller att passa på när man bara är hemma några dagar...så att man ligger på plus till nästa gång vi träffas.
(ja inte på plus hos föräldrarna, men hos Teskeds gumman) 




 

Packar



Allt är svart i min garderob..jag fattar inte? och dessutom så ser jag dåligt? och det gör inte saken bättre. Jag har en del problem när jag ska packa, jag har ingen aning om jag får rätt kläder med mig när jag åker till Sundsvall för att fira jul med släkt och vänner.



Rörigt blir det också, jag ska säga God Jul och adjö till alla och pussa hunden men till slut kommer jag iväg.
T kör mig till stationen, och det känns lite vemodigt, Jul är väl ok,men att inte få fira Nyårsafon med den man tycker om är känns lite jobbigt, men ibland kan man inte dela på sig och vi får väl ta igen det nästa år.



Men den här tjejen ligger och sover när jag kommer fram, men på en gång nästa morgon så ska vi leka och jag ska vara barnflicka i huset flera dagar...hoppas att jag klara det?

RSS 2.0